Color-bar-top

Help een uniek democratiespel realiseren!

Projectupdates (3)

 1. Original_verkiezingseditie_demos_1

  Drukproef van de verkiezingseditie van Demos

  23 December 2016 | 09:03

  De drukproef van de verkiezingseditie van Demos is af. We zijn weer een stap dichter bij het eindresultaat!

  Veel mensen vragen zich af wat we gaan doen met het bedrag dat we met de crowdfunding binnenhalen. Dat is een terechte vraag en daarom vertellen we daar graag wat meer over.

  Met het bedrag dat we binnenhalen doen we het volgende:

  • Veruit het grootste deel gaat naar de drukker. Die levert ons 750 spellen.
  • Dan is er nog wat geld nodig voor verzendkosten.
  • Een klein deel gebruiken we om wat campagnekosten terug te betalen.
  • Als we iets overhouden gaat dat naar nieuwe edities van het spel, een herdruk, een Engelse vertaling, of een nieuwe set voorstelkaarten.


  De verkiezingseditie van het spel Demos wordt eind januari verstuurd aan de deelnemers van onze crowdfundingsactie.

  We wensen al onze volgers en donateurs hele fijne feestdagen!

 2. Original_leslab_vaardigheden_praktijk

  Burgerschap in het mbo

  19 December 2016 | 09:24

  Burgerschap in het mbo

  Een interview met Bart Dekker van LesLab

  Voor het spel Demos werkt de Radboud Universiteit samen met LesLab. Bart Dekker van LesLab vertelt over zijn drijfveren om mee te werken aan het project.

  “Twee jaar lang reisde ik als docent en ontwikkelaar van lesmateriaal langs een groot deel van de roc’s van Nederland. Wat ik zag was een ambitieuze sector, gericht op de regio en misschien wel de motor achter onderwijsvernieuwing in ons land.

  Want welke vaardigheden heeft een vakman nodig in de 21e eeuw? En hoe kun je het verschil zien tussen echt en nepnieuws op Facebook? In het mbo leren studenten dat ze voor de toekomstige arbeidsmarkt juist ondernemerschap, kritische denkvaardigheid, lef en creativiteit nodig hebben.

  In een digitaal tijdperk zijn het juist de sociale en maatschappelijke vaardigheden die je als vakman aan het werk houden. Tijdens lessen burgerschap leren studenten hun mening te beargumenteren, te luisteren naar elkaar, omgaan met geld en kritisch te denken.

  In 2015 kregen op het mbo 500.000 studenten onderwijs over deze onderwerpen. Hoe scholen dat doen, verschilt per sector of niveau en kan op verschillende manieren. Een klas onderwijsassistenten debatteert in het Tweede Kamergebouw, een groep dienstverleners voert een project uit in de wijk, tijdens de mentorlessen werken studenten aan hun loopbaancompetenties en het interactieve spel Demos leert studenten inleven in de belangen van anderen.”

  Bart Dekker is docent in het mbo. Daarnaast is hij oprichter van LesLab coöperatie, een uitgeverij die actief en ervaringsgericht lesmateriaal maakt voor loopbaanoriëntatie en –begeleiding in het mbo. In de aanloop naar de verkiezingen wordt het spel Demos gratis beschikbaar gesteld aan de klanten van LesLab.

  Foto: In een digitaal tijdperk zijn het juist de sociale en maatschappelijke vaardigheden die je aan het werk houden.

 3. Original_nieuwe_vormgeving_demos

  Verbeterde vormgeving Demos

  16 December 2016 | 14:50

  Het spel dat we tot nu toe hebben laten zien was ons prototype. We zijn we erg tevreden met hoe dat eruitziet, maar voor de uiteindelijke editie hebben we de vormgeving nog wat verbeterd.

  We willen dat het spel wat compacter is en nog wat slimmer in elkaar zit dan het prototype. Gijs Huijbregts werkt daarom hard aan de definitieve vormgeving. Hier alvast een klein voorproefje van hoe de spelregels eruit gaan zien.

   

Color-bar-bottom