Color-bar-top

Help Phocas een nieuw botenhuis te realiseren!

Studentenroeivereniging Phocas wil graag een nieuw botenhuis aan de Spiegelwaal in de nieuwe nevengeul van de Waal. Een groot deel van  het benodigde budget hiervoor hebben de leden zelf al bij elkaar gespaard, maar voor de laatste loodjes roept Phocas de hulp in van het grote publiek, uw hulp.

De studentenroeisport floreert in Nijmegen; Phocas, opgericht in 1947, is op dit moment zelfs een van de grootste studentenverenigingen van Nijmegen en heeft elk jaar een wachtlijst voor nieuwe leden. De roeiende studenten zijn ook nog eens succesvol. De afgelopen jaren werden veel nationale en internationale successen geboekt en een aantal leden wonnen zelfs een medaille op de Olympische Spelen (Nelleke Penninx-2000, Annemarieke van Rumpt-2004 en 2008)

Huidige situatie ongeschikt
Sinds 1972 is Phocas gevestigd in het botenhuis de Haemel aan het Maas-Waalkanaal. Oorspronkelijk voor maximaal 15 jaar, maar anno 2016 zit Phocas hier nog steeds. Helaas is de huidige situatie niet geschikt om de vereniging door te laten groeien. Voorzitter Niek Moors: ‘Het huidige botenhuis barst uit zijn voegen en is ernstig verouderd. Daarnaast wordt het Maas-Waalkanaal steeds drukker bevaren door plezier- en vrachtschepen, wat het water steeds ongeschikter maakt om te trainen. Om als vereniging verder te kunnen groeien en professionaliseren, is een nieuwe locatie noodzakelijk.’


Botenhuis De Haemel

Crowdfunding om nieuw botenhuis te realiseren
Om daadwerkelijk te kunnen verhuizen naar de Spiegelwaal dient de vereniging 300.000 euro in te zamelen. De afgelopen twintig jaar brachten en verdienden de  leden al 235.000 euro bij elkaar, onder andere met werkacties. Nu de realisatie dichtbij komt, is echter de hulp van het grote publiek nodig. Een deel van de nog benodigde 65.000 euro wil de vereniging ophalen via crowdfunding. 

Help mee om een nieuw botenhuis mogelijk te maken!
Een professionele nieuwe locatie komt niet alleen ten goede aan de studentenvereniging, maar zal ook de naam van Nijmegen als roei- en watersportstad verder versterken. Help ook mee om dit mogelijk te maken! Doneren kan via deze site. Ieder bedrag is welkom. Samen met u kunnen we een nieuw botenhuis mogelijk maken!

Wilt u meer weten over N.S.R.V. Phocas en de voortgang van het project? Kijk dan op https://phocasnijmegen.nl of volg de vereniging op Twitter

Meer informatie

Reageer op dit project

Laat weten wat je van dit project vindt of wil je jouw steun bekend maken? Schrijf hieronder jouw reactie.

Color-bar-bottom